Du behöver:
75 gram smält smör Ugn: 175°c
2 ägg
2 deciliter socker
3 deciliter vetemjöl
2 teskedar bakpulver
2 teskedar vaniljsocker eller rivet skal av en halv citron (om du vill ha)
1 deciliter vatten
Gör så här:
smörj med smör och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg och socker till en vit och fluffig smet. blanda ned mjöl, bakpulver, vaniljsocker eller citronskal. Häll i smöret i smeten. Rör om i smeten så att den blir jämn och slät. Häll sedan smeten i formen. Grädda sockerkakan i ugnen cirka 40 minuter.
OBS! Ta hjälp av en vuxen när du ska ta ut kakan från ugnen.
Nu är du redo för fika.
75 gram smält smör Ugn: 175°c
2 ägg
2 deciliter socker
3 deciliter vetemjöl
2 teskedar bakpulver
2 teskedar vaniljsocker eller rivet skal av en halv citron (om du vill ha)
1 deciliter vatten
Gör så här:
smörj med smör och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg och socker till en vit och fluffig smet. blanda ned mjöl, bakpulver, vaniljsocker eller citronskal. Häll i smöret i smeten. Rör om i smeten så att den blir jämn och slät. Häll sedan smeten i formen. Grädda sockerkakan i ugnen cirka 40 minuter.
OBS! Ta hjälp av en vuxen när du ska ta ut kakan från ugnen.
Nu är du redo för fika.
![]() |
| bilden är från: www.arla. se |

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar! Den kommer att granskas innan den publiceras